Menü

 
Fair Trade!

 
Látható kéz

Kattints a képre!

 
A média árt

Kattints a képre!

 
Sapere aude!

Kattints a képre!

 
Plakátok

Kattints a képre!

 
Montázsok

Kattints a képre!

 
Ajánló


 

 

Update

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Megdönteni Szabó Tímeát

  2014.02.15. 01:11

A Melléfogás 2014 szövetség a választások közeledtére való tekintettel úgy döntött, hogy a mozikban vetített Megdönteni Hajnal Tímeát című film mintájára elkészíti az ellenzéki összefogás hiteles krónikájáról szóló romantikus drámát. A monumentális alkotás címe stílszerűen csak Megdönteni Szabó Tímeát lesz, a Párbeszéd Magyarországért Párt elnöke előtt tisztelegve. A hírek szerint a politikus hölgy kegyeiért két marcona vitéz, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila vetekednek, de hogy ki arathatja le a babérokat, az csak április 6-án fog kiderülni. 

Bokros Lajos a Lidl reklámarca? Igen, lehetséges!

  2014.02.09. 22:30

Lerántottuk a leplet Bokros Lajos manőveréről: valójában a Lidl népszerűsítése végett kapcsolódott be újfent a közéletbe. (Ezüstérmesként a Praktiker végzett, de úgy gondoltuk, hogy a Lidlbe többet járnak a dolgozó nép fiai, így marketingszempontból előnyösebb, ha mindenki Lajosát a a fentebb említett üzletlánc arcaként tüntetjük fel.)

Árodüsszeia

  2014.02.09. 21:57

Ha Homérosz ma írna, vagy Kubrick napjainkban rendezne, az Odüsszeia-történet minden bizonnyal egy merőben új aspektusból kerülne feldolgozásra. Napjaink globális kapitalizmusa ugyan nem kalandokkal, sokkal inkább rémálmokkal és árfolyam-ingadozásokkal tarkított jelenség, ahol a konjunktúra lovagjai igyekeznek a rendszer jellegéből adódóan vissza-visszatérő válságokat és recessziókat az előnyükre fordítani. A XXI. század elején sajnos minden korábbinál helytállóbb az az állítás, hogy egy kiválasztott "kaszt", a felső tízezer klikkje, a transznacionális társaságok profitját bekasszírozó "milliárdok mágusai" diktálnak és tartják a periférián a nélkülöző tömegeket. Erre a körülményre kívánunk reagálni az alábbi montázzsal. 

Tizenegy és feledik szín

H. P. A.  2014.02.04. 19:30

London. Ugyanott, nem ugyanakkor. A piac helyén üvegfalú tornyok, egymással párhuzamban, makadámúttal elválasztva. A makadámutakon lakkos fényben csillogó, zajos, füstös, négykerekű masinák követik egymást szabályosan, kürtökkel egymást hergelve. Ádám egy pulpituson áll, mint Julien Assange, sötét öltönyben. Körülötte tágas tér, zsúfolásig tele emberrel. Fehérrel, négrussal, keletivel, törökkel. Lucifer Ádám mellett, mint szerecsen testőr. Ádám a tömeghez szól.

Hisztek még a szemeteknek?!

  2014.01.27. 13:31

A Fidesz és az MSZP állandóan azzal van elfoglalva, hogy szavazóbázisát gyűlöletkeltéssel, újabb frontvonalak nyitásával szélesítse és a Carl Schmitt-i "barát-ellenség" logikájának megfelelő stigmatizálással bélyegezze meg ellenfelét. A színfalak mögött azonban az urambátyám rendszer és a kínos összekacsintások politikája érvényesül. Mindkét oldalon oligarchákkal, a milliárdok mágusaival, narancs-és vörösbárókkal találkozhatunk. Az alábbi montázzsal erre a momentumra kívánjuk felhívni a figyelmet.  

Ki törődik Twist Olivérrel?

  2014.01.27. 00:17

Valószínűleg jelentős mennyiségű Cavintonra lenne szükség a legtöbb ember számára annak megkísérlésére, hogy maguk elé idézzék a megboldogult SZDSZ 2006. évi kampányát - mondjuk ki, jól is van ez így. A neoliberális törpepárt akkor egy öt esztendős gyermekkel pingálta tele plakátjait, feltéve a kérdést: "Ki törődik Kovács Pistivel?" Értsd: ki törődik a kisemberekkel, a hétköznapok hőseivel, a "man at the street"-tel. Nos, úgy tűnik, hogy egyre inkább senki, ezért az alábbi plakáttal rukkoltunk elő.

Kampánybohóckodás

  2014.01.24. 00:14

A napokban lepték el az országot a Békeharcotmenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) által készített plakátok, amelyek az ellenzéki fúzió folytán megalakított Melléfogás, akarom mondani Összefogás nevű tömörülés "emblematikus" figuráit állítják pellengérre. Portálunk kiegészítette a díszes kompániáról készült tablót, így talán már teljesebb az összkép.

Victorian Gray arcképe - Hamarosan a mozikban!

  2014.01.18. 23:59

"Belevetette magát egy székbe és gondolkozni kezdett. Egyszerre átvillant az agyán, mit mondott Basil Hallward műtermében azon a napon, mikor arcképe elkészült. Igen, világosan emlékezett. Azt az őrült kívánságát közölte, hogy ő maga maradjon fiatal, és a kép vénüljön meg, hogy tulajdon szépségét ne érje semmi szeplő, és a festmény arca viselje szenvedélyeinek és bűneinek terhét, hogy az írott képébe égjenek belé a szenvedés és gondolat barázdái, ő pedig őrizze meg gyengéd és kedves virágát annak a fiatalságnak, melyre éppen akkor ocsúdott. Csak nem teljesült a kívánsága? Ilyesmi lehetetlen. Elgondolni is szörnyűségesnek látszik. És mégis előtte van a kép, és száján valami kegyetlenség látszik." (Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe - Fordította: Kosztolányi Dezső)

Elnyűtt 2014: Lehet Mása Politika

  2014.01.14. 19:52

Dübörög a kampány, neves és névtelen események alakítják a téli időszak ellenére forrósodó közéletünket (persze van aki forrón szereti). Orbán Viktor a Nagy Imre újratemetésén 1989-ben elhangzottakat szembeköpve, a paksi atomerőmű oroszok által történő bővítése végett 10 milliárd euró összegű hitelszerződést kötött Putyin cárral, a Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány-Fodor-Kuncze brigád pedig sikerrel alapította meg az Elnyűtt 2014 Mozgalmat  az egykori MSZP-SZDSZ koalíció feltámasztásával. Mi jöhet még?

Eheti kampányparódia

  2014.01.13. 18:18

A kampány élesbe fordulásával közterületeinket és postaládáinkat egyre inkább ellepik a kéretlen plakátok, spamek, levélszemetek és egyéb propagandakiadványok. A soron következő kis blokkban az MSZP-E2014 képviselőjelöltjeinek brosúráját, illetve a civil karakterűnek álcázott Erzsébet Programos kormányzati óriásplakátot vesszük górcső alá, élvezzétek hát. :)

This Love for Africa

  2014.01.12. 21:50

Humphrey Bogart színészi karrierjének egyik atipikus állomása az Afrika királynője. Bogart neve a B kategóriás gengszterfilmeket követő felemelkedés során gyakorlatilag összeforrt a kiégett, cinikus, flegma, hűvös macsó karakterével. 1951-ben, az első technicolor filmjében aztán összekerült a Spencer Tracy-filmek szereplőgárdájának kötelező női alakjával, Katharine Hepburnnel, hogy egy tőle szokatlanul szentimentális és érzelgős szerepkörben tetszeleghessen.

Együtt 2010

  2014.01.09. 21:50

Portálunk üdvözli, hogy a magát baloldalinak maszkírozó neoliberális monolit immáron újra egységes és a régi fényében ragyog, miután az MSZP szatelitszervezetei (Együtt-PM, DK) végre belátták, hogy a "vesztes csapaton ne változtass" elvét követve és a 2010-es "szakadás" előtti állapotokat helyreállítva tarthatják 2014 után is hatalmon Orbán Viktort és kormányát. A másfél éves kutyakomédia végeztével a 2002 és 2010 között regnáló kurzus hátradőlhet a foteljában: sikeresen szívták el a levegőt minden, a valódi változás esélyét kínáló ellenzéki mozgalom elől és Ferenc revitalizálásával immáron azt is bebizonyították, hogy nem céljuk a rezsimváltás. Portálunk ennek örömére ellenszolgáltatás nélkül készített új logót a Meggyütt' Feri - Bármit a Mandátumért Mozgalom számára, valamint egy képregényt is fabrikáltunk a jeles fuzionálás alkalmából. 

M for Vendetta

  2014.01.08. 19:34

Az 1931-ben rendezett M - Egy város keresi a gyilkost című alkotás Fritz Lang első hangosfilmje volt, amely ehhez mérten még nem igazán vonultatott fel véget nem érő szóvirágokat és monológokat. A "showt" itt nagyjából a Grieg Peer Gyntjében szereplő motívum (A hegyi király csarnokában) főszereplő általi fütyülése viszi el - Hitchcock summázta akként lakonikusan a cselekményt, hogy az egy ember fütyüléséről szól. Ennél azonban természetesen jóval több mondanivalóval bír: egy szociológiai relevanciájú lélektani drámával állunk szemben, amely kritikus szemmel mutatja be a weimarizálódásként elhíresült jelenség zsákutcájába tévedt német társadalom anomáliáit és anómiás tüneteit.

Rendszer-kritikus válság, avagy mi ez az ÁtVágó műsor?

  2014.01.07. 22:06

Az 1989/90. évi változások nyomán konstituált új rendszer (mint ismert, a gazdaság terrénumában jóval korábban megkezdődött a dirigista, tervutasításos államszocialista rendszer lebontása, mint a politikai "felépítmény" radikális megváltoztatása az "utolsó rendi Országgyűlés", illetve az 1990-ben felálló, szabadon választott törvényhozás aktusai révén) hibái aránylag hamar, már az átfogó változást követő 1-2 esztendőn belül felszínre törtek. A kezdeti "hurráoptimizmust" hamar felváltotta a globális kapitalizmus diktálta neoliberális gazdaságpolitika (privatizáció, dereguláció, liberalizáció, megszorítások) sokkoló valósága. A magát Antall József nyomán "kamikaze-kormányként" aposztrofáló  konzervatív kabinet 1994-ben csúfosan elbukta a választásokat, ám a "jóléti rendszerváltás" szlogenjével kampányoló szocialista kabinet (az államháztartási rendszer egészéhez képest morzsákat jelentő látszatintézkedésektől eltekintve) is a privatizáció, illetve a lakosságot érintő megszorítások (a.k. a. Bokros-csomag) mellett döntött.

Deus ex musica

  2014.01.05. 13:41

Wolfgang Amadeus Mozart, a világhírű osztrák zeneszerző igazi géniusz volt: már hatévesen "vezető közjogi méltóságokat" nyűgözött le az általa játszott melódiákkal és ekkorra datálhatók első, önállóan komponált művei is. Ehhez képest egyáltalán nem volt sikerre predesztinálva: végül tragikusan korán érte a halál. Ráadásul élete sem volt konfliktusoktól mentes: legfőbb riválisa, az olasz származású Antonio Salieri betegesen féltékeny volt rá és gyakran folyamodott az elgáncsolás érdekében csalárd eszközökhöz Ezt a zűrös és skandalumokkal terhes viszonyt filmesítette meg sajátos szemszögből Miloš Forman, aki egy teljesen "átfazonírozott", rebellis Mozartot jelenített meg a filmvásznon.

Alföldi újra történelmi húrokat penget

  2014.01.02. 21:40

Alföldi Róbert az István, a király feldolgozásának nagy sikerére tekintettel ismét történelmi témát kíván a világot jelentő deszkákra álmodni. A részletekről még csak annyit tudunk, hogy 1956 miniszterelnökének, Nagy Imrének szeretne emléket állítani. Alföldi csak remélni tudja, hogy ez az alkotás is meleg fogadtatásban fog részesülni. Az alábbiakban megtekinthetitek a darab tervezett plakátját. :)

Wrongway Musical

  2014.01.01. 00:10

A hollywoodi filmgyártás hőskorának technicolor musicaljei (Óz, a csodák csodája, 1939; Ének az esőben, 1952) vélelmezhetően abban különböztek egy nem túlzottan cizellált, duplazs-kategóriás Zámbó Jimmy-számtól, hogy nem bánatukat mondták el dalban, hanem az american dream által szuggerált ködképeket keresztezték az Emir Kustorica  szerb rendező által kreált alkotás címében foglalt életérzéssel (a. k. a. Az élet egy csoda). A Singin' in the Rainben ráadásul legnagyobb bánatunkra Kuncze-hasonmások sem tűnnek fel, ekként be kell érnünk a szakadó esőben tenorkodó Gene Kellyvel és egy meglehetősen csöpögős történettel - csak azok ne készítsék be tehát a lavórt a televíziókészülékek/laptopok alá, akik a táncos lábú hírességhez hasonlóan vágják sutba esernyőiket a Broadway-cunami hatására.

A nagy rezsi(m)harc

  2013.12.31. 23:17

Az óév teljesedésbe menésével végre elérkeztünk a sokak által összeszorított foggal és körömmel várt rezsiharc évéhez. 2014-ben sor kerül a Nagy Összecsapásra, amelynek során a kormánypártok és a rezsidémon mérik össze erejüket. A nemes esemény vitathatatlan társadalmi súlyára tekintettel az alábbi montázzsal szeretnénk hozzájárulni a titánok által vívott mérkőzés eredményességéhez. Boldog új esztendőt kívánunk!

Kötéltánc

  2013.12.29. 18:58

Alfred Hitchcock első, nietzschei momentumokban jócskán dúskáló színes (technicolor eljárással készült) filmje hatásos és kifejező parabolája annak, hogy bizonyos, ingoványos talajon álló nézetek félreinterpretálása milyen katasztrófákat szülhet a társadalomban. Hithcock a Kötéllel  mikroszinten modellezte mindazt, ami néhány esztendővel a film forgatását megelőzően nyílt és brutális kataklizmához vezetett: a Hitler-rezsim Nietzsche Übermensch-gondolatának elferdítésével (is) megpróbálta legitimálni az igazolhatatlant: más emberi életek szándékos, aljas célzatú és önkényes elvételét.

Tobin Hood

  2013.12.27. 17:27

Már Prótagorasz ókori görög filozófus gondolkodásának centrumába állította az embert, mint a társadalom központi és kitüntetett szubjektumát: megállapítása szerint "mindennek mértéke az ember". Bár korszakonként eltérő relevanciával rendelkezett és más-más megítélés alá esett, a keresztény, a humanista, majd a különböző egyenlősítő törekvéseket zászlajukra tűző eszmék egyaránt kardinális jelentőségűnek ítéltek két problémát: a zsarnoksággal szembeni ellenállás jogát, valamint a szegénység és pauperizáció elleni küzdelmet, a társadalomban termelődő egyenlőtlenségek tompítását.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 
Hozott Isten!

 
It\'s my like
 
Filmismertetők!

Kattints a plakátra!

 
Filmplakátok

Kattints a plakátra!

 
Államépítés

A fejlesztő állam

 
Nyugtalan Nyugat

Kattints a képre!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Népszerűsítő csíkok

René Magritte: The Spirit of Geometry, 1937

 
Biztonságos böngészés

Látogatóink védelméről a Rohamosztagos Security gondoskodik!

 
Mennyi az annyi?
Indulás: 2011-12-24
 
Nemzetközi helyzet
free counters
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!