Menü

 
Fair Trade!

 
Látható kéz

Kattints a képre!

 
A média árt

Kattints a képre!

 
Sapere aude!

Kattints a képre!

 
Plakátok

Kattints a képre!

 
Montázsok

Kattints a képre!

 
Ajánló


 

 

Update
Update : Szőrszálhasogatás - Az Eurovíziós Dalfesztivál margójára

Szőrszálhasogatás - Az Eurovíziós Dalfesztivál margójára

  2014.05.13. 21:04

'

Valószínűleg kevés olyan momentum létezik, amiben a Fidesz-közeli értelmiségiekhez köthető, konzervatív-liberális Heti Válasz és a Hit Gyülekezete által finanszírozott, alapvetően balliberális irányultságú Hetek egyetért. A csillagok ilyetén, ritka együttállása azonban az elmúlt héten bekövetkezett: a Conchita Wurst ("Puncikolbász") fantázianév alatt futtatott osztrák transzvesztita előadóművész (a.k.a. szakállás nő) Eurovíziós Dalfesztiválon aratott győzelmét követően ez a két, merőben eltérő orientációjú sajtóorgánum egybehangzóan és stílszerűen Európa elrablásáról, illetve a meleglobby előretöréséről értekezett - címlapon közölve az eseményt.


Ez a médiatörténeti jelentőségű fejlemény is jól mutatja, hogy Puzsér Róbertnek igaza van: Thomas Neuwirth tevékenysége nyomán ebben a kérdésben egy platformra kerültek a radikális jobboldaliak, konzervatívok és mérsékelt liberálisok.

Mellékes kérdés, hogy nem először triumfál transzvesztita Eurovíziós Dalfesztiválon: a Dana International néven fellépő izraeli énekesnő 1998-ban már elhódította a világot semmiképpen sem jelentő trófeát. Ám míg korábban cizelláltabb formában, az európai tradícióknak kevésbé fityiszt mutatva sikerült prezentálni mindezt, ezúttal egy harsány csomagolású nettó politikai programot toltak a képünkbe.

Ez a program pedig a kényszerű toleranciáról szól, arról, hogy Európában immáron nincsenek határok (ebben a kontextusban most nem a schengeni egyezményre gondolok); az alapvető morális normákat immáron a történelem szemétdombjára vethetjük a magát kulturális kérdésekben is autentikusnak tekintő establishment "illusztris" véleményformálói szerint. Nincsen szükség normákra, tabukra, etikai vonzattal bíró elvekre, csak a libertariánus értelmiség által oktrojált, a tolerancia köntösébe bújtatott beteges megfelelés szükséges.

Ebben a konstellációban a művészi produkció, az élvezhető formában közvetített zenei mű minden esztétikuma kirekesztődik az érdeklődés homlokteréből és a politikai momentum, na meg a showbusiness logikája kerül előtérbe. (Aki nem hiszi el, hogy politikai vonzattal is bír Puncikolbász "kiasszony" győzelme, keresse fel a nagy európai pártcsaládok Facebook-profilját: az európai zöldek, a liberálisok, illetve a szocialisták pár órán belül patetikus hangvételű csasztuskákban hajtottak fejet az újdonsült "díva" és teljesítménye előtt. Az már csak a hab a tortán, hogy az osztrák államfő és a bécsi érsek is gazsulált egy sort.) Egy középszerű, klisékkel teli dal, amelyet egy női ruhába bújtatott transzvesztita ad elő, felülírja az egykoron a talentumok kiválogatását célzó tehetségkutató műsorok logikáját. (A főnixmadárról kornyikáló produkciót mindazonáltal már majdnem 13 millióan látták a youtube-on).

Régen a hormonproblémákkal küzdő, szakállat viselő nőket cirkuszban mutogatták, ez pedig ma sincs másként, csak a cirkuszt immáron a 180 millió potenciális, emelt díjas SMS-en keresztül "véleményt" nyilvánító polgár pénzének elnyeréséért csinálják. Így születik meg a néhány múló pillanat idejére piedesztálra emelt percemberke dáridója. Ma már nem csillagok születnek (citáljuk bátran ide az etalon kedvéért a Judy Garland nevével fémjelzett musicalt), csak otromba hullócsillagok...

*

"(...)Most temettük el szegény Kosztolányit
s az emberségen, mint rajta a rák,
nem egy szörny-állam iszonyata rág
s mi borzadozva kérdezzük, mi lesz még,
honnan uszulnak ránk uj ordas eszmék,
fő-e uj méreg, mely közénk hatol -
meddig lesz hely, hol fölolvashatol?...
Arról van szó, ha te szólsz, ne lohadjunk,
de mi férfiak férfiak maradjunk
és nők a nők - szabadok, kedvesek
- s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

(József Attila: Thomas Mann üdvözlése -részlet)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
Hozott Isten!

 
It\'s my like
 
Filmismertetők!

Kattints a plakátra!

 
Filmplakátok

Kattints a plakátra!

 
Államépítés

A fejlesztő állam

 
Nyugtalan Nyugat

Kattints a képre!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Népszerűsítő csíkok

René Magritte: The Spirit of Geometry, 1937

 
Biztonságos böngészés

Látogatóink védelméről a Rohamosztagos Security gondoskodik!

 
Mennyi az annyi?
Indulás: 2011-12-24
 
Nemzetközi helyzet
free counters
 

Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    #forpony#forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony #forpony