Menü

 
Fair Trade!

 
Látható kéz

Kattints a képre!

 
A média árt

Kattints a képre!

 
Sapere aude!

Kattints a képre!

 
Plakátok

Kattints a képre!

 
Montázsok

Kattints a képre!

 
Ajánló


 

 

Update
Update : 250 millió dolláros bébi

250 millió dolláros bébi

  2014.05.04. 21:45

Audrey Hepburn 85. születésnapjára

Ha Audrey Hepburn, az ikon napjaink technicizált világban élne, bizonyára dobogós hely illetné a közösségi hálón folytatott cukisági kampány tekintetében. A későbbi UNICEF-nagykövet neve ugyanis valósággal összeforrott a könnyed, romantikus, a happy end iránt elkötelezett, mégis szentimentális karakterű filmekkel. Talentuma folytán azonban egy, a komorabb hangvételt és a laza humort ötvöző alkotásban is sikerült maradandót alakítania Cary Grant oldalán.


A díva ugyanis 1963-ban Stanley Donen produkciójában, az Amerikai fogócskában vállalta el a női főszerepet. Ez a suspense és krimi elemekkel is tarkított, sajátos humorú romantikus vígjáték ("a legjobb Hitchcock mozi, amit Hitchcock sosem készített el") arról is emlékezetes, hogy a később jóval könnyedebb szerepkörökben feltűnő Walter Matthau ezúttal egy kevésbé bohókás figura gúnyáját is magára ölthette.

Regina Lampert (Audrey Hepburn), a nem túl harmonikus házassága felbontását kimondatni igyekvő tolmács éppen a Peter Joshuával (Cary Grant) való reménykeltő találkozással megspékelt síutazásról érkezik vissza a francia fővárosba. Itt azonban nyomban tudatják is vele a hírt, miszerint a házasság felbontása iránti eljárást már nem kell megindítania, így az eljárási illeték lerovásával sem kell már bíbelődnie. Hamar szembesül azonban vele, hogy helyzete nem túl reménykeltő: hajdani házastársa 250.000 amerikai dollárral károsította meg a kormányzatot, a behajtó pozíciójára pedig a CIA-n túl is mind többen kezdenek ácsingózni, így Reggie élete is közvetlen veszélybe kerül. A férje után ugyanis nem maradt más hátra, csak egy utazótáska, ami azonban látszólag semmi értékeset nem rejt magában, így nem mutatkozik különösebb remény a törlesztésre.

A felhők ekként egyre jobban tornyosulni kezdenek a fiatal özvegy feje felett és ahogy az egy valamire való thrillerben történni szokott, a baljós árnyak bizony mind gyakrabban tűnnek fel. A történet akár a Conan Doyle által jegyzett Négyek jeléből is meríthetett, hiszen fény derül rá, hogy a második világháború folyamán a francia ellenállás megsegítésére szánt negyed milliós összeget az amerikai hadsereg kötelékében szolgálatot teljesítő négy bajtárs a  Wehrmacht katonái elől rejtette el. A háborút átvészelő harcostársak mindegyike a sajátjaként tekint a summára.  

A befejezés nem  bizonyulhat túl rabulisztikusnak egy Agatha Christie művein szocializálódott átlag nézőnek, ám  a film még emellett is egy kellemesen eltöltött este bájosságot hordozó tartalmi kellékeként funkcionálhat. Audrey Hepburn színészi játékával 1965-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó BAFTA-díjat, a produkció pedig számos hasonló kaliberű történet mintájául szolgált. 

Értékelés: 10/7

 Amerikai fogócska

(Charade)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 110 perc, 1963

rendező: Stanley Donen
író: Peter Stone, Marc Behm
forgatókönyvíró: Peter Stone
operatőr: Charles Lang
jelmeztervező: Hubert de Givenchy
zene: Henry Mancini, Johnny Mercer
producer: Stanley Donen
vágó: James B. Clark

szereplő(k): 
Audrey Hepburn (Regina Lampert)
Cary Grant (Peter Joshua)
Walter Matthau (Hamilton Bartholomew)
James Coburn (Tex Panthollow)
Ned Glass (Leopold W. Gideon)
George Kennedy (Herman Scobie)
Dominique Minot (Sylvie Gaudel)
Jacques Marin (Edouard Grandpierre)
Paul Bonifas (Mr. Felix)

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 
Hozott Isten!

 
It\'s my like
 
Filmismertetők!

Kattints a plakátra!

 
Filmplakátok

Kattints a plakátra!

 
Államépítés

A fejlesztő állam

 
Nyugtalan Nyugat

Kattints a képre!

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Népszerűsítő csíkok

René Magritte: The Spirit of Geometry, 1937

 
Biztonságos böngészés

Látogatóink védelméről a Rohamosztagos Security gondoskodik!

 
Mennyi az annyi?
Indulás: 2011-12-24
 
Nemzetközi helyzet
free counters
 

A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - DIVATBLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!